ЗА ТЕСТОВЕТЕ, ВАКСИНИТЕ И ОЩЕ НЕЩО…

ОТ: ТРАЯНА

Като почна тая пуста пандемия, че не се свърши! Сега, през зимата не се оплаквам. Маската си я нося вместо шал, че да ми топли на носа и устата. Малко ми опъва на ушите, ама карай да върви. Вярвам, не вярвам в тоя вирус, пита ли ме мене някой? Хич билям! Ама за ваксиниране и тестване ме питаха и то не само служебно.

– Ти ще се ваксинираш ли?

– Ъхъ.

– Не си добре!

– То туй не е отсега! Какво ми казваш стари работи?

– Жена, луда ли си? Нито се знае какъв ще е ефектът, нито какви страничните му работи, аааааа, недей, че недей, а че пак недей!

Вижте сега какво да ви кажа. Аз си имам задна мисъл. Първо, ваксинирам се противогрипно всяка година, заради пустия му сопол, дето не спира. Още не съм умряла, тъй че съм гърмян заек в това отношение. Второ, убедена съм, че ще видя Витлеемската звезда след време, и ще разказвам за тия, дето не се ваксинираха.  Трето, всеизвестно е, че ми се ходи като на бясно куче, пък авиокомпаниите без ваксина няма да ми дадат да припаря до летище, тъй че… туй си ми е основният довод. Говорим си с един колега, и той ненормален, според хората.

– Питат ме дали ще се ваксинирам и защо. Обяснявам аз, че каквото ми е писано, ще става, че смятам, че докато дойде моят ред, я има ваксини, я няма, че може и да умра, докато да ме убодат и накрая оня ми ти тюфлек ми вика: „Ти си бил голям мошеник бе!“. А върви го разбери! Що съм мошеник и аз не разбрах!

Сега ни предстоят тестове на работа. Почнаха веднага да излизат най-различни страхотии. Щели да ми вземат секрет от носа и да го ползват, ама за какво не разбрах. Ама, моля ви се бе! Елате, вземете, ползвайте! Аз сополи имам да захраня цяла сополива банка на няколко града! Ако са ви нужни, без пари ви ги давам, само да спре да ми шурти носът! Пък за какво ще ги ползвате си е чисто ваш проблем! Туй хич не ме плаши!

Сетне взеха да се притесняват за чипирането. Ама дайте ги тия чипове бе! Първа ще се кандидатирам, честен кръст! А да ми сложат един чип, че само могат да ме подобрят мозъчно, по-зле не вярвам да стана! Ще си хващам, което радио си искам, на всяка честота, само да мигна и ще си отключвам, каквото си поискам! Ще ме плашат те с чип!

Сега пък ще ни тестват безплатно с антигенен тест. Дали не се записах първа? Абсолютно! Казали са го старите хора още: „Шамар да е, без пари да е!“. Дано само не ме млатят много!  Май сбърках. Казаха къде да видим подробности. Гледах, питах – никой не знае. То хубаво, ама аз съм записана бе, хора! Как ще се прави, да му се не знае?! Кръв ли, от ръка ли, от ухо ли, да се подготвя психически! Ми тъй де!

И друго има. Назален ли, анален ли, вагинален ли ще е този тест? Да не взема само да си издухам хубаво сабахлям носа и да се окаже, че не точна тая дупка им трябва! Ама казвайте ги тия работи навреме бе! Да си измия, каквото ще ми трябва, и да си ходя спокойно на работа! Сега цял уикенд сън няма да ме хване! Пък как е минал тестът и как точно… другия път! Сега ще ида да си купя успокоителни и самобръсначка, пък…каквото сабя покаже!

(Visited 468 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Публикувано: януари 24, 2021