Вещица

От: Траяна Кайракова

Всяка жена е вещица! Аааааа не! Не ми клатете глава и не ми обяснявайте, че точно вие не сте! Според мъжа ви, поне няколко пъти в съвместния ви живот, вие сте се държали точно като зла вещица и той още се чуди откъде точно сте се пръкнали, при положение, че на сватбата сте изглеждали като нежен ангел в бяло.

Според децата ви, особено в тийнейджърска възраст, вие сте отвратителна, зла и постоянно мърмореща вещица, която нищо не разбира и постоянно иска от тях да оправят стаята си или о,Боже!, да учат. Те съвсем не разбират защо не се качите на метлата си и не отлетите завинаги, за да се оправят сами, защото това го могат и без вас.

Не ги разочаровайте, моля ви! Не разваляйте тази хубава представа за вас! Изненадайте ги за Хелоуин. Първо си налейте питие. Ако не пиете, което е невъзможно след няколко години брак, запалете цигара. Ако и не пушите, не ходите по мъже също – предавам се! Тогава просто се вземете в ръце и действайте! Ако не откривате казана за отвари, просто вземете една купа и забъркайте вкусни кексчета, модерно наричани мъфини.

За 10 кексчета
2 яйца
1 п. краве масло – 125 гр.
125 гр. Захар
125 гр. Брашно
5 гр. Бакпулвер
1 капсула ванилия
2 с.л. прясно мляко

Приготвяне:

Разбийте мекото масло със захарта до побеляване. Добавете яйцата едно по едно. Накрая сложете пресятото брашно, бакпулвера и млякото. Разбъркайте за кратко до хомогенност. Изпечете кексчетата във формички за мъфини на 180 градуса до златисто. Оставете добре да изстинат.

Сега ви трябва течен шоколад. Намажете всяко изстинало кексче с тънък слой. Ще правим котки, затова изрежете от бонбони Маршмелоу мустаци и уши, уста, очи. Залепете ги върху кексчето. Сега намерете буркан с червено сладко. Представете си как го изсипвате върху главата на някого, който адски ви е ядосал. Настроихте ли се? Значи сте готови! Вземете лъжица от сока на сладкото и с всичка сила я изсипете в бяла чиния. Имате кървави пръски,  затова върху тях сложете кексчето – котка. Допийте питието си.

Бъдете мила,  поне днес,  с домашните любимци. Все пак,  всяка вещица има и добра страна!

(Visited 518 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Публикувано: октомври 24, 2019