Разкажи ми приказка

Пространство за детско писмено творчество

Ако попитате какво е „Разкажи ми приказка“, ние ще отговорим ето така:

„Разкажи ми приказка“ е детско пространство- за всички деца- малки и големи, пространство, в което те споделят чувства, усещания, мисли, желания, надежди, тревога и страхове под формата на текст- разказ, приказка, есе, импресия, стихове. Идеята на този проект е да съхранява детското въображение, давайки му свободата и красотата на творческото пространство.

В „Разкажи ми приказка“ с децата си разказваме истории, всякакви истории- от най-прозаично делничните, до откровени фантасмагории. После ги ги подреждаме върху белия лист, според правилата и възможностите на нашия език. Предвид доказаното богатство на българския език и неговата съвършена гъвкавост, създаването на една история си е забавно преживяване.

Децата изразяват себе си, своя свят, а едновременно с това се научават да използват езика все по-добре, да усещат неговата сила и вариативност. Той е техният инструмент в процеса на творчество и като такъв , той е жизненонеобходим. Понякога е инатлив и капризен, понякога може и да не е в добро настроение, сам разбирайки колко е важен и красив. Той обича да дразни детското мислене, да го измъчва по най-сърдечен начин, защото иска да стане, да бъде част от света на децата. Опърничав, но неимоверно привлекателен, той знае как да се отблагодари, щом към него се подхожда с нужното внимание и обич. И го прави, отблагодарява се с красотата, която създава. Красотата, която остава и прави света ни нашето хубаво място.

(Visited 92 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Публикувано: октомври 30, 2019