Ния, която обича Вивалди

Представяме Ви прекрасната Ния Пантева, която знае как да нарисува овца, точно онази овца, която поискахме ние!

Здравей, Ния! Би ли се представила- откъде си, на колко години си, ако искаш може да ни кажеш и в кое училище учиш в момента.

От София съм, на 12г., уча в 32 СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“

С какво обичаш да се занимаваш, когато не си на училище и имаш свободно време?

Обичам да рисувам, да карам колело, харесва ми да гледам клипчета за измайсторяване на разни неща, да слушам музика. Макар че напоследък се питам: „А, това свободно време, какво е?“

Разкажи ни за своето изкуство. Спомняш ли си кога започна да рисуваш? Какво обичаш да рисуваш? С какво рисуваш най-често? ( молив, бои или нещо друго).

Нямам спомен, но може би от малка. Помня вече като бях на 6 години, че ходих в школа в едно читалище близо до вкъщи при госпожа Гълъбова. Обичам да рисувам цветя, котки, герои, понякога само си скицирам, а понякога правя комикси за дядо. Най-често рисувам с молив, но ми харесва и с акварел, както и с маслени пастели.

За какво най-често си мислиш, когато рисуваш? Кое те вдъхновява?

Мисля за самата рисунка, как да я направя най-добре. Понякога искам да нарисувам красив пейзаж или някоя случка, но рядко остава време да го направя на момента.

Посещаваш ли допълнителни уроци (курсове) по изобразително изкуство? Помагат ли ти да изразиш по-точно онова, което искаш?

Да, в момента посещавам курс в школа Артино, но съм била и при госпожа Павлова – в Арт студио 99, в читалище „Константин Величков“ при госпожа Гълъбова. Научавам много интересни факти за изкуството и различни техники. 

Имаш ли мечта, свързана с рисуването? Какво би искала да правиш, когато завършиш училище? Къде би искала да живееш и защо?

Рисуването ми е хоби основно. Засега искам да стана детска учителка и определено много ще занимавам децата с рисуване. Не съм мислила къде да живея, дали извън България… Но искам да живея на тихо и спокойно място, далеч от коли.

Имаш ли и други интереси, които те вдъхновяват и те карат да се чувстваш добре и да се усмихваш по-често?

Обичам да слушам музика, харесва ми и класическа, понякога като решавам задачи си пускам в слушалките Моцарт или някое от времената на Вивалди. До миналата година ходех на пиано, но не ми стига времето и се надявам след 7 клас отново да се занимавам с това. Обичам да си измислям историйки, понякога пиша и в рими, макар да не ми се получава много. Обичам да гледам любимите ми филми и сериали за „Наследниците“ и „H2O“. Забавлявам се и със съучениците ми.

Би ли ни нарисувала овца? Твоята овца.

(Visited 231 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Публикувано: октомври 29, 2019