Момичето, което дарява усмивки в неделя

Понякога така ни се приисква да сменим прическата, да променим цвета на косата си,  приисква ни се, за да се почувстваме различни и щастливи. Защото щастието се подвизава точно там, в малките ни радости, в малките ни забавления, дори в малкото време, което отделяме за себе си. И ето че, най-сетне се решаваме и отиваме на фризьор. Малко се притесняваме, че ще изплашим с вида си горкия човек, но някак желанието за промяна предъвква набързо тая мисъл и я смотава нанякъде, та срам-не срам прекрачваме прага на салона. И ни е толкова хубаво, когато излизаме след трийсетина минути навън, сякаш сме изпушили набързо няколко цигари..щастие!

Но ако не можеш да стигнеш до фризьорския салон…? Нали пак ще ти се иска да може някой да оформи косата и да подравни бретона ти, да скрие сивите коси, та като се погледнеш в огледалото, да се усмихнеш. От сърце.

Инициативата Дари прическа в неделя е създадена от младата стилистка Виолета Карабельова,  създател и собственик на POSH HAIR STYLE и има за цел да дарява усмивки на хората, които нямат физическата възможност да посещават фризьорския салон, но също имат желанието за нова подстрижка. Както подсказва наименованието на инициативата, тя не се заплаща. В момента Вили работи само на територията на столицата, но ние вярваме, че доброто е опасно заразно и много нейни колеги от страната ще се включат скоро. 

Щастливи сме, че в света ни все още се случват добри неща, заради добрите хора, които ги случват и защото няма начин доброто ей така да изчезне от живота. Изчезне ли – ще сме свършени.  Ама няма!

(Visited 16 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Публикувано: ноември 17, 2019