ПОДАРЪК ОТ МАЙКА НА ДЕТЕ С УВРЕЖДАНЕ

ОТ: ТРАЯНА

Хубавите неща се случват, те са около нас и ни откриват случайно. Преди два дни съвсем случайно ме поканиха в групата „ Купи подарък от майка на дете с увреждане“. Въобще не се поколебах. За три-четири дни групата беше вече от 3000 членове, а за десетина вече са над 30 000. Не мога да ви опиша колко съдби, колко прекрасни деца и майки, колко добри хора видях там.

Замислих се. Те се борят, не се отказват, не се предават, въпреки държавата, въпреки хората, въпреки всичко. Не се молят и не просят, не търсят съжаление и съчувствие, живеят, мечтаят, страдат и се радват като всички хора. Изработват прекрасни неща и радват себе си и околните. В началото разглеждах най-различни сувенири, гривни, картички и подаръци, а после тези скъпи майчета започнаха да търсят начини как да зарадват своите виртуални сестри по съдба с нещо различно – услуга например. Тогава се замислих аз как бих могла да им помогна. Седнах и написах първото, което ми дойде на ум:

„Здравейте, прекрасни, смели и борбени мами!

Работя като педагогически съветник/психолог/ в училище и при нас има 54 деца, които са специални и уникални. Не обичам определението СОП, затова няма и да го използвам.

Възхищавам се на всички вас и се замислих с какво аз мога да ви бъда полезна. Предлагам ви безплатни разговори/ консултации/ по телефона или на живо/ от Стара Загора съм/. Знаете, че най-лесно се споделя с непознат човек. Ако решите да споелите проблем или просто да поговорите с някого, насреща съм.

Само моля да ми пишете на лични или на имейл …….., за да се уговорим за час.

Бъдете все така прекрасни и не спирайте да мечтаете!“

Телефонът ми буквално прегря. Толкова майки, толкова съдби, толкова истински истории. Едната се разплака и каза, че никога не е ходила на процедурата, която са предложили и чака с нетърпение този ден. Друга ме помоли да се срещнем лично, трета… и така нататък. За няколко часа вече в групата имаше и готов сайт за продажба на красотите на тези майчета.

Не зная дали ще мога да помогна, не зная какво ще се случи и не написах това, за да ви се похваля, а за да знаете, че има такава група, че има такъв сайт и сами да прецените дали си струва да зарадвате някого с тези красоти.

Зная само, че майките сме сила и никога не се предаваме! Бъдете здрави!

Ето линк към групата:

Хубавите неща се случват!

https://www.facebook.com/groups/369212334446352

А това е сайтът: https://kupipodarak.com/

(Visited 242 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Публикувано: октомври 26, 2020