КНИГА ЗА КОЛЕДА

ОТ: ТРАЯНА

Ако има нещо, което наистина обожавам, това е четенето. Днес ще ви предложа моите предложения за подарък за Коледа. Не какъв да е подарък, а именно книга. За година ми се събират между 40 и 60 прочетени книги. Друг въпрос е, че нямам никакво място, затова от 10 години имам електронен четец. Наистина, няма по-хубаво от ароматът на нова книга, но четецът ми спестява много място, книга винаги под ръка и никакви нерви по разни опашки. Първото ми предложение е за четец. Изберете хубава марка, аз държа на „Киндъл“. Но да мина на любимите ми четива. Не, няма да ви занимавам с класика. Ще се опитам да ги подредя за всеки вкус.

Първо разберете предпочитанията на този, за когото ще е предназначена книгата, после може да изберете нещо от моите предложения.

За децата тази година имаме специално предложение. Знаете, че един от създателите на сайта ни е чудесен автор. Лени Рафаилова докосва душата по необикновен начин, а аз имам късмет да я познавам и да съм прочела повечето й текстове преди всички.

Тази Коледа тя издаде своята първа детска книжка с вълшебното заглавие „Джобче със снежинки“. Книжка за снежинките, децата и добротата…Подарете я на децата или на себе си. Наистина е разкошна! Може да я поръчате с предварителна заявка при тези, които помогнаха тя да се случи – Онлайн магазин ИГРА4КИТЕ, в страницата ни във ФБ ЛОШИТЕ МОМИЧЕТА, в моята страница Траяна Кайракова и директно на Лени!

Сега да се върна на книгите за възрастни или по-скоро на моите предпочитания за четиво.

На най-най-най- първо място поставям ето тази книга:

„Кривата на щастието“ с автор Иво Иванов

Книга за хората и за живота, която ви води към на най-непредвидимото, интересно и непристъпно място – това, в което обитавате самите себе си. Аз съм силно впечатлена. Истории за истински личности, места и събития, която ще остави следа у вас. Имах цели два броя, дадох едната и някой е забравил да ми я върне. Ако чете това, веднага да се поправи 🙂

„Отвори сърцето си“ Аджан Брам

Това са кратки приказки за щастието, надеждата, любовта и прошката. Тя беше подарък на дъщеря ми от любимата й учителка по БЕЛ. Често я препрочитам.

„Колибата“ Пол Йънг

Книгата нашумя преди време, направиха и филм по нея, който аз не харесах особено. Като цяло, филмите, според мен, пропускат доста от книгите, затова не правя грешка първо да гледам филм, а после да прочета книгата. Точно тази започва като криминален случай, преминава в търсене на вечните въпроси, а  отговорите преобръщат собствения ви свят. Поне така я виждам аз. Кратка, но изключително любима ми е.

„Стопанката на Господ“ Розмари Де Мео

Книга за изконните родови тайнства, която прочетох на един дъх. Краят не ми допадна, но всеки има право на мнение. Смятам, че тази книга трябва да я има във всеки български дом. Най – малкото, за да не забравяме кои сме.

„Красота“, „Блясък“, „Желание“ Луиз Бегшоу

Тя няма много книги, но всяка една е подходяща за тези, които обичат по-леките четива. Ееее, не съвсем розови булевардни романи. Романите й са красиви, завладяващи и изключително подходящи за отмора. Да не повярва човек, че е била политик в Английския парламент.

„Червеношийката“ Ю Несбьо

Изключителен майстор на трилъра се оказа този норвежец. Ако обичате детективски истории, това е авторът. А този роман му носи световна слава. Има доста заглавия, можете да си изберете.

„Бурята на века“ Стивън Кинг

Това е един от любимците ми, няма да крия. Изчела съм почти всичко от него. Причисляват го към жанра „хорър“, така че е перфектен подарък за любителите именно на този жанр.

„Коралайн“ Нийл Геймън

Тъй като никак не обичам фентъзи, тази книга препоръчва дъщеря ми. „Тази книга ще ви накара да изтръпнете от главата до петите. Тя притежава деликатния ужас на най-хубавите вълшебни приказки и е истински шедьовър!“Тери Пратчет. Ако и Пратчет не ви убеди да я прочетете, аз едва ли ще успея 🙂

Искам да благодаря на всички, които се включиха с любимите си заглавия в страниците ни! Наистина ви благодаря от сърце! Голяма част от вашите любими книги са и мои любими. Научих обаче и за заглавия, които непременно ще прочета. Бъдете здрави и не спирайте да четете!

С обич: Траяна

(Visited 117 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Публикувано: декември 22, 2020