Денят преди Коледа

От: ТРАЯНА

В деня преди Коледа лудницата е пълна винаги! Всеки се е сетил в последния момент да купи нещо, опаковат се подаръци, безумни опашки навсякъде и… любимото ми задръстване. Всеизвестно е, че без кола, аз ходя само до тоалетната. Пусти мързел/ или удобство, както се оправдавам аз редовно/ край нямаше!

Но в деня преди Коледа винаги идва мама. А тя идва от доста далеч. Когато мама е у дома, блаженството е пълно. Няма купчини пране, няма прах и неизмити чинии, има няколко ястия, плюс десерт за всеки по желание. И всичко това се върши от една дребна и усмихната жена, която повечко мълчи и действа.
Тази година е сама, татко ни маха отгоре, но чувството е същото. За минути всичко ще е сложено в ред, ще се носят вкусни ухания, а мама ще се усмихва. Така, но това, след като я посрещна. Колите се точат като безкрайна змия, бесни шофьори, различни пожелания/ съвсем не за празника/, зверско задръстване. Няма как да стигна до автогарата, трябва ми хеликоптер, който нямам. Почвам да се шашкам, защото знам с какви тежести се е натоварила мама“ Нищо особено бе, майче, децата нали обичат“. И ето я, звъни, че е пристигнала.
Мамо, няма да успея, извинявай. Ще ти извикам такси.
Чувам смях и си я представям, натоварена с чанти и покупки.
Ама въобще недей да идваш! Аз съм стояла 5 часа в автобуса, така ми се иска да се разходя, че се схванах.
Затваря, без да чака отговор. В същия момент от небето се изсипва градушка с размерите на грахови зърна…
Усмихвам се… Защото Коледа за мен са семейството и мама…
Весела Коледа!

(Visited 129 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Публикувано: декември 24, 2019