БЪДЕТЕ КАТО МЕН!

ОТ: АЛЕНА ВЕЛЧЕВА

Не знам какво щях да правя, ако нямах Фейсбук! Животът ми щеше да бъде адски скучен. Ето, сега чета, попитала една майка в майчинска група за отглеждане на дете с голяма порода куче – кое, как, защо, дали изобщо..

Отдолу, в коментарите, всякакви тетки и госпожи, голяма част от които и кучемразки, раздавали съвети на поразия! Пък какви истории – Чух/казаха ми/ разбрах го от съседката на учинайката на свекърва ми…истории страшни и кървави! За отхапани и предъвкани малчугани! За несъвместими с живота, стотици наранявания на деца, които са бягали след кучета и са си разбивали брадичките в тротоара, посредством спъване..но и за това са виновни тези гадни детеубийци – кучетата! Пък то косми имало, ма мръсотия, ох и ах! Я първо да си изчистят каналите от своите собствени козини, бих ги посъветвала приятелски аз!

Алоооо, селянки, ма ние сме влизали в къщите на мърли без кучета, казвам винаги в такива случаи.

Между другото, в интерес на истината, ако щете вярвайте, но, най – чистите домове, сега като се замисля, които съм виждала аз (включително и моят), са на хора отглеждащи домашни любимци. Вероятно защото не чакат да дойде всяка трета неделя, за да си избършат пода, а го правят всеки ден!

Любов без въпроси
ЛЮБОВТА

И второ, абе защо не се научим да коментираме само теми и въпроси, по които имаме нужните познания и опит!? Ето, аз никога не бих се включила в дискусия, в която някой се интересува от отглеждане на свине или теленца, просто защото нямам нито свиня, нито теленца. Ще прочета и подмина мълчаливо опита на свиневъдите и краварите. Бъдете като мен!

(Visited 229 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Публикувано: октомври 13, 2020