АТЕНЦИОНЕ

От: ТРАЯНА

10:15 преди обед. Мирно и тихо. Всички са в час, в очакване на голямото междучасие. Обработвам документация на компютъра. В този момент уредбата над главата ми изпуква. Ще да е някакво съобщение. След ремонта на сградата имаме модерна уредба, която известява каквото ти трябва и каквото не ти трябва. Една девойка вика с всичка сила:

Атенционе! Атенционе! Дъра-бъра-дъра-бъра…

Първото го разбрах, ама оттам насетне нищо не вдявам. Испански ли е туй, италиански ли е? Хем съм руса, хем съм проста, удря ми на нещо, ама знам ли. И както тая жена си говори, пък аз мисля дали нямаме някакво обучение онлайн – демек по радиото на чужди езици, като завиха едни сирени, като запищяха на два гласа всички уредби, направо си ударих четирибуквието в тавана. Оттам подхвана на английски и вече не броих на какви други езици.

Гледай, викам си, помислили хората, ако някой не знае български/ щото нищо чудно това в българско училище/, поне на друг език да го предупредят. От цялата работа схванах, че трябва да е пожар. Грабвам якето, кафето и цигарите, виж дамската чанта не сметнах за необходимо, и се изстрелях бегом от третия етаж. Такива сирени и по 2 юни не съм чувала. Бе, викам си, да не е военно положение, бе, квой туй чудо?! Направо като за война пищят!

Сега, че е обучение, обучение е, обаче трябва да ви кажа, че народът си е живо подготвен! Така се бяха стреснали всички, че бяха наизскачали без якета и раници навън. След първоначалния стрес луда радост е обзела половината мирно и немирно население. Приближавам към една група деца и ги питам знаят ли защо сме навън.

– Дааааааа! Ваканция! Грипна ваканция!

– Ама каква ваканция бе, деца? Кой ви каза?

Сега остана аз да не съм разбрала от тез чужди езици, че излизаме в грипна. То само ние останахме, като погледнеш.

– Ама, госпожо, не чухте ли по уредбата?

– Чух, ама при мене беше на испански.

– Да де, то и при нас беше така.

– И вие какво чухте?

– Ваканционе, ваканционе! Ураааааааааааааааааа!

Ееееееей, какво не прави надеждата с чиляка! Български може да не знаят, обаче от чужди езици разбират тия хлапета, не ти е работа!

За сведение на всички, надяващи се в Стара Загора, Ваканционе няма да има, щото Грипанционе още не ни е засегнал яко, тъй че засега го давайте само Атенционе!

(Visited 697 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Публикувано: януари 27, 2020