Момичето на живота

Ще ви разкажем приказка. Съвременна, може би малко тъжна на моменти, но и приказка, която дарява надежда. Приказката на Анита. Анита е пораснало момиче,живее наблизо и работи от девет до шест като всички големи момичета. Има си нейно поостаряло момче, което обича, не само защото досущ прилича на онези готини австралийски пожарникари от календара, а защото това момче я подкрепя във всичко по неговия си начин. Дори когато това означава да сготви и да просне прането, за да може Анита да върши неща, които често спасяват нечий живот.

Анита, която разпознаваме под творческото име Anita Ge е фотограф  по призвание. През обектива на нейната фотокамера светът се запечатва в своето безумно многообразие от форми, цветове и чувства. Между линиите на черното и бялото се е настанил животът и си подсвирква, плаче или пък крещи. 

Анита е фотографът на доброволческата организация Бандата на 1500-те към общинския приют в Горни Богров. „Бандата“ е група от момчета и момичета с различни интереси и разбирания, но обединени от любовта към животните. Анита честичко навестява принудително настанени в приюта наематели. Тя ги показва през обектива, за да ги видим всички, да ги почувстваме и да им помогнем. Всяко „богровче“ си има своя история. Анита я записва със светлините и сенките на фотоапарата, а често и с думички като стрелички от любов, болка и надежда. Защото, освен че умее да вълнува със снимките си, Анита го прави и със своите истории, много от които неминуемо ни разплакват.

Това, което вижда Анита е една истинска тъжна приказка. Историите на изоставените, предадените..забравените. Историите на най-добрия приятел на човека, прокуден да изживее дните си ..зад решетките. Анита разказва за много от „богровчетата“ с обектива и разказва така, че да стигне до сърцето на оня човек, който ще преглътне сълзите си, ще запали колата и ще иде да отвори вратата на клетката. Защото животът има нужда от свобода. Всеки един живот.

В приказката на Анита често се появяват нови герои, тъжни души, които търсят само нечия обич. Пропъдени, болни и страдащи, те надушват пътя към нея, защото умеят безпогрешно да надушат къде се крие…любовта. 

И да не Ви се вярва, любовта (почти) винаги помага. Нашето момиче неуморно твори прекрасни неща с идеята да бъде спасен един живот. Още един. И още един… Картините и вълнените невероятни играчки, които Анита създава, пренасят любовта от един човек на друг и създават верижна реакция, която лекува, спасява и поддържа живота.

КАРТИНИТЕ

Картините, които не само красят домовете ни, но и са спасили живот

ИГРАЧКИТЕ

Играчките, изпълнили своята мисия

Опашката от желаещи да помогнат в благотворителната кауза на Анита е наистина впечатляваща. И това е хубаво! Защото, когато едно добро срещне нечие добро сърце, добрите неща стават две. После някак ще станат и 2002 и така, лека по лека, докато някой ден, някой слънчев или някой дъждовен, съобщят по телевизията, че в света вече няма никаква болка. Знаем, че Анита очаква този ден и дава всяко парченце от света си, за да се случи той. Тя го случва всеки път, когато спасява живот.

Ето и как любовта спасява, лекува и намира дом!

Когато Ани срещна Анита…
Това е Ани при първата си среща с нашата Анита..някъде сред едно зимно поле. На втората снимка е Ани, същата Ани от първата. Виждате ли промяната?

Анита ни довери, че съвсем скоро ще бъде готова и нейната Коледа ’2019 с нова серия картички, които ще разкажат зимна приказка за хора и животни и ще помогнат на тези от тях, които са в беда.

Ние всички можем да помогнем, да помогнем на всеки, който се нуждае от нас. 

Днес, утре и винаги. Нали?

Всички фотографии, използвани в тази статия са обект на авторско право и са предоставени на @Лошите момичета с изричното съгласие на техния автор @Anita Ge – Всички права запазени

(Visited 1 066 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Публикувано: ноември 11, 2019